WLS Products: Zeven domeinen vanuit één Magento backend

Omschrijving

Voor WLS Products ontwikkelde XSARUS een nieuw e-commerceplatform op basis van Magento Open Source.

Doel

WLS Products benaderde XSARUS tijdens de zoektocht naar een nieuw e-commerceplatform. Er werd op dat moment door WLS Products gewerkt met twee verschillende platforms (Prestashop en Open Cart). Geen van beide platforms beschikte over de functionaliteit welke aansluit bij de beoogde groeiwensen van WLS Products.

De zoektocht naar een nieuw platform werd gekenmerkt door een aantal wensen:

• Alle WLS Products shops vanuit één backend beheren, gelet op de verschillende domeinen (wlsproducts.nl, wlsproducts.de, wlsproducts.com, celebratevitamines.nl, celebratevitamines.de, celebratevitamines.co.uk, celebratevitamines.fr), verschillende talen en met afwijkende designs
• Processen en interfaces beter stroomlijnen en automatiseren
• Degelijke interfaces met externe systemen en partners
• Toekomstbestendig en robuust
• Uitstralen van expertise en ervaring
• Ondersteuning van hun b2b activiteiten
• Internationaal kunnen leveren (zowel b2b als b2c)

Kortom: een platform dat de verdere groei van WLS Products kan faciliteren.

Commerceplatform Magento
Al snel kwam de e-commerce oplossing van Magento ter sprake. De uitgebreide b2c functionaliteit, de mogelijkheid om b2b ondersteuning te realiseren, de opties met betrekking tot meertaligheid en het beheren van meerdere storefronts vanuit één backend zorgde dat de interesse voor Magento werd gewekt. Het aansluiten van externe partners en pakketten is daarnaast in Magento relatief eenvoudig. Het wensenlijstje van WLS Products kon volledig afgevinkt worden. Het werd de Magento Open Source editie.

Resultaat

Met een platform als Magento is WLS Products technisch klaar voor de toekomst. Het community based platform zorgt dankzij de vele reeds bestaande modules dat er uitbreidingsopties te over zijn. Bestaat er nog geen module voor een bepaald vraagstuk, dan is dit met maatwerk alsnog op te lossen. Met deze stevige technische basis, kan de organisatie ook commercieel verder werken aan groei.

Implementatie Magento
Met de implementatie van het nieuwe Magento commerceplatform worden alle domeinen vanuit één backend beheerd dankzij de multistore functionaliteit. Hierdoor is het mogelijk om de zeven verschillende domeinen, verschillende talen en de diverse frontends vanuit één Magento installatie te beheren.

Voor het boekhoudprogramma Twinfield dat WLS Products in gebruik heeft, is een standaard plugin binnen Magento beschikbaar. Deze voldeed helaas niet aan de verwachtingen die WLS Products had. Daarom ontwikkelden we een maatwerk integratie waardoor verkoop- en creditfacturen nu geautomatiseerd kunnen worden verwerkt en afgeletterd.

Ook de klant van WLS Products profiteert van de nieuwe Magento omgeving. Waar het voorheen niet mogelijk was om een keuze te maken voor specifieke smaken in een proefpakket, kan nu uit alle smaken gekozen worden dankzij de Bundle functionaliteit in Magento. En dat zonder dat het WLS Products veel extra werk oplevert. Ook de strakke, frisse look & feel en de eenduidige uitstraling van de verschillende frontends zal de consument opvallen.

Overige informatie

Jacques Wouters, Manager Finance & Logistiek WLS Products:
"Ik heb de laatste 15 jaar diverse livegangen op diverse platforms met diverse partners meegemaakt en het was altijd een soort marteling. Ook nu was het weer spannend, maar wel op een plezierige manier. We zijn blij met XSARUS te mogen werken en kijken uit naar een langdurige samenwerking en gezonde doorontwikkeling van onze business."

XSARUS

Middelharnis
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe