Zelf je hotelkamer inchecken

Omschrijving

Snel online je kamer inchecken, zonder dat je bij aankomst in de rij hoeft te staan. Bij Valk Exclusief kan het. En bij steeds meer hotels kun je zelfs met je telefoon je kamerdeur openen.

Doel

Zonder tussenkomst van de receptie je hotelkamer inchecken. Gemakkelijk, snel en veilig.

Resultaat

Snel online je kamer inchecken, zonder dat je bij aankomst in de rij hoeft te staan. Bij Valk Exclusief kan het. En bij steeds meer hotels kun je zelfs met je telefoon je kamerdeur openen. De ontwikkeling van deze self check-in stond gepland voor 2021, maar kwam door corona in een stroomversnelling. Ogenschijnlijk werkt het simpel: je krijgt een uitnodiging om zelf in te checken, identificeert jezelf met de iDIN bankenkoppeling, betaalt en kiest de kamer van je voorkeur. Maar technisch zit er veel achter: allerlei fallback-scenario’s, validatieprocessen en koppelingen met onder andere Adyen en iDIN. In oktober begonnen we met de bouw en 3 maanden later konden we de eerste pilot starten in Hotel Utrecht. Dankzij
onze pragmatische aanpak in samenwerking met Valk Digital: proberen, meten, bijsturen en snel releasen.

Overige informatie

Samen met Valk Digital werken we dit jaar aan de optimalisatie en verdere uitrol van de self check-in naar alle 41 hotels. Daarnaast zijn we onder andere bezig met het vervolg: de self check-out. Ofwel: op de dag van vertrek vanuit de hotelkamer of ontbijtzaal je factuur betalen en uitchecken via de app.

We are you

Tuil
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe