XITE - Personalised Music Television

Omschrijving

XITE – Personalised Music Television is dé nieuwe manier om videoclips te bekijken. Gebruikers kunnen een eigen persoonlijke muziekzender samenstellen door eenvoudig video’s met je afstandsbieding te ‘liken’ of ‘skippen’. XITE analyseert de ‘likes’ en ‘skips’, zodat de muziekzender gepersonaliseerd wordt met de meest relevante videoclips voor de gebruiker.

Doel

Met ‘Personalised Music Television’ slaat XITE een brug tussen de traditionele manier van tv kijken en het nieuw digitale on-demand tijdperk. “Het kijken van videoclips op lineaire zenders voelt ‘outdated’ aan. Het zappen tussen verschillende muziekzenders en hopen dat je een leuke clip tegenkomt is niet meer van deze tijd”, aldus Marius Brok, Director of Distribution Partnerships bij XITE.

“Met ‘Personalised Music Television’ kijk je alleen nog maar videoclips die jij leuk vindt. XITE maakt het mogelijk om op intuïtieve wijze de zender te personaliseren door te ‘liken’ als een clip bevalt en te ‘skippen’ wanneer een clip niet bevalt. Het inhuis ontwikkelde personalisation algoritme stelt de zender vervolgens in staat om videoclips uit te spelen welke passen bij de voorkeuren van de gebruiker. Voor diepere personalisatie is het mogelijk om gecureerde ‘channels’ zoals ‘Urbania’, ‘Teen Party’ en ‘Sunday Chill’ te selecteren of een eigen ‘channel’ te creëren op basis van het ‘Hear-See-Feel’ systeem.”

“Hiermee overschrijdt XITE de grenzen van lineaire televisie, video on demand en het internet, en weet het de sterkste eigenschappen van deze media te combineren in één product: XITE Personalised Music Television.”

Resultaat

Sinds de lancering bij Ziggo zijn er al miljoenen muziekvideo’s bekeken via XITE - Personalised Music Television. De interactiviteit en personalisatie van de applicatie zorgen voor een hogere kijktijd t.o.v. lineaire muziekzenders.

“Operators zijn enthousiast om ons product in hun portfolio op te nemen. XITE Personalised Music Television wordt gezien als hét middel om millennials te behouden in het eco-systeem van traditionele operators”, aldus Derk Nijssen, oprichter en eigenaar van XITE.

XITE verwacht op korte termijn een uitbreidingsslag te maken naar de internationale markt. Op dit moment zijn er vergevorderde onderhandelingen met grote spelers om ‘Personalised Music Television’ beschikbaar te maken voor iedereen.

XITE Networks International

Amsterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe