Vitesse App

Omschrijving

Voetbal is een mondiale sport en buitenlandse competities worden op tv uitgezonden. Supporters zijn anno nu gewend invloed te hebben op het resultaat. Voorheen printte Vitesse wekelijks VITESSE-VANDAAG, maar daarvoor in plaats ontwikkelden wij de interactieve Vitesse app met een volledig uitgebreide voorbeschouwing voor elke aankomende wedstrijd.

Doel

Het aantal (jonge) fans loopt in aantal terug en het stadion loopt langzaam leeg. De vraag aan ons was: Hoe kunnen we de band tussen (jonge) fans en Vitesse versterken? Met als primair doel om Vitesse fans meer bij de club te betrekken en secundair om de fan loyaliteit, fan experience, stadion experience te verhogen, en om ticket & merchandise sales te boosten.

De supporters moeten centraal staan in de app, dus werden deze betrokken bij de verzameling van input. De gesprekken gaven Vitesse een goed inzicht in de wensen van de supporters: de fans wilde te allen tijde op de hoogte zijn van alle gebeurtenissen voor, tijdens en na een wedstrijd.

Met de app kunnen supporters van begin tot eind hun voetbaluitje regelen. Zo kunnen ze vooraf checken of het dak van het stadion open of dicht is. Parkeren gaat eenvoudig met een parkeerticket uit de app, en ook de seizoenskaarten en losse tickets van Vitesse zijn daarin terug te vinden. Ze hoeven alleen in te loggen en de tickets voor de wedstrijd worden automatisch ingeladen. Bij binnenkomst kunnen ze in de app ook de statistieken en uitslagen van de vorige ontmoetingen bekijken. Daarnaast vinden ze er praktische informatie terug, zoals bijvoorbeeld hoe de opstelling eruit ziet.

Na de wedstrijd wordt de stand direct na de wedstrijd geupdate en is de data die tijdens de live wedstrijd is verzameld nog maanden beschikbaar. Ook worden na elke wedstrijd de spelersprofielen geupdate met de laatste statistieken.

Resultaat

Het doel is samen met Vitesse de app in de nabije toekomst verder uit te breiden met innovatieve features, waardoor de fans verder betrokken worden bij de wedstrijd en zich daardoor nog meer part of the team voelen. De app is tot nu toe 10.000 keer gedownload en heeft een rating van 4,5+ in App stores en uit onderzoek blijkt dat 75% van de fans de app heeft gedownload.

Overige informatie

Vitesse is de eerste Nederlandse voetbalclub die met een app strategie serieus inzet op het verbeteren en vernieuwen van de fan experience. Dit in combinatie met de verkoop en wallet functie voor stadion tickets maakt de Vitesse app waardevol voor zowel de fan als de business.

Vitesse loopt voorop en durft het aan om op een originele en vanuit eigen kracht opererende strategie digitaal in te zetten om fans betrokken te houden en de offline experience te verrijken.

Dept

Amsterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe