Superbrains Lifestyle Game

Omschrijving

Superbrains is een online platform, waarin deelnemers op maat gemaakte zorg krijgen op een positieve en enthousiasmerende manier. Het is ontwikkeld voor en door mensen met ADHD, maar ook voor anderen zoals familieleden, zorgprofessionals en leerkrachten. Met Superbrains wordt de patient weer ''Baas in eigen Brains''.

Doel

De zorg voor psychiatrische problemen moet goedkoper, beter, en tegelijk meer mensen bedienen. De ontwikkelde E-health is tot nu toe vaak te traag, te saai en gebruikersonvriendelijk. E-health is meestal bedacht door hulpverleners en sluit daardoor onvoldoende aan op de behoeften van de patient/consument.
Hiervoor ontwikkelen we een volwaardig behandelinstrument voor preventie, behandeling en nazorg van ADHD. Kennismaken met ADHD, aanpassen van bepaald gedrag, inroepen van steun vanuit je omgeving en vasthouden van aangeleerd gedrag modern vormgegeven. Daarnaast moet Superbrains automatisch mbv de patient de registratie van zorg doen waardoor gebruik van een EPD overbodig is. De administratieve lasten moeten zoveel verdwijnen en veranderen in helpende registratie. Vragenlijsten moeten worden omgedacht in slimme meetinstrumenten die vertellen hoe het er voor staat. Zowel voor de patient als voor de behandelaar. Gedrag waar je last van hebt is te zien als een gewoonte (habit). Die moet je veranderen door gezonde habits m.b.v. de Tiny Habits methode, Gamification technieken en Neuromarketing. Met Superbrains moet je jezelf kunnen belonen door gezonde habits te leren en te blijven gebruiken.

Resultaat

Superbrains is een ‘Digital Medicine’, dat wil zeggen dat de patient kan samenwerken met de behandelaar via de mobiele telefoon(iOS + Android Apps) en een desktop versie voor de behandelaar. Superbrains omvat: Tips hoe om te gaan met slechte planning, chaos, vergeetachtigheid, prikkelbaarheid, onrust, relatieproblemen. Meer dan 400 leefstijl gewoontes om aan of af te leren (bijvoorbeeld meer slapen, bewegen, ochtend- en avondroutines, hobbies ontwikkelen, gezond eten etc). Activiteiten worden beloond met punten en toegang tot games (gamification). Punten geven toegang tot nieuwe tools en rewards. Interactieve communities met chatrooms voor kinderen en volwassenen met ADHD, partners en familieleden, behandelaars en docenten. Digitale coaching en cognitieve therapie via wekelijkse animatie video’s met dr. Brains, een avatar die persoonlijke feedback geeft. Een behandeling mbv Superbrains heeft een goedkeuring ontvangen van de NZa waardoor het door iedere verzekeraar in Nederland vergoed wordt. Vanaf de start in Maart 2020 hebben 4.000 patienten tijdens de behandeling samen met hun behandelaar gebruik gemaakt van het platform. Er zijn reeds 225 behandelaren geimplementeerd. De users hebben gezamenlijk meer dan 125.000 habits/trainingen/vragenlijsten in het eerste jaar uitgevoerd.

Overige informatie

Parnassia Groep biedt zorg aan mensen met ADHD. Wij doen dat door middel van een f2f-contact of medicatie. Dat kan in de huisartsenpraktijk, de basis GGZ en specialistische GGZ. De zorgmerken Indigo, PsyQ en 1np zijn hier voornamelijk bij betrokken. Sandra Kooij is binnen de Parnassia Groep de inhoudsdeskundige. Als specialismeleider doet zij wetenschappelijk onderzoek om de kennis en kunde binnen de groep op hoogstaand niveau te houden. Ze is de auteur van verschillende boeken over ADHD en geeft onderwijs aan de VU in Amsterdam. Rutger den Hollander richtte enkele jaren geleden het bedrijf Angry Nerds op. Angry Nerds verdient haar sporen in de e-commerce voor media en sport. De webwinkel van Feyenoord is een voorbeeld van hun dienstverlening. Rutger is ontwerper van sites, apps en games en heeft zelf ADHD. Hij leidt zijn bedrijf vol enthousiasme en bezieling. Rutger heeft lang moeten zoeken naar de juiste diagnose en behandeling van zijn klachten. Rutger en Sandra ontmoetten elkaar enkele jaren geleden. Direct ontstond een klik. Sandra en Rutger gaan samenwerken. Sandra beschrijft haar behandelarsenaal en Rutger zet dit om in habits en video-content. Snel ontstaat Superbrains. Super Brains B.V. is onderdeel van de Parnassia Groep (www.parnassiagroep.nl). De Parnassia Groep biedt als een van de grootste partijen in nederland specialistische hulp voor alle psychische problemen aan.

Angry Nerds B.V.

Klaaswaal
Angry Nerds B.V.
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe