Succesvolle inzet e-commerce binnen e-recruitment

Omschrijving

Binnen e-commerce zijn er veel innovatieve mogelijkheden voor een datagestuurde strategie. Adwise heeft enkele toepassingen vertaald naar kansen voor e-recruitment klanten. Voor Continu, een grote detacheerder in de bouw en techniek, hebben wij de meest relevante e-commerce technieken succesvol toegepast.

Doel

De uitdaging is om de openstaande vacatures tegen zo laag mogelijke kosten per sollicitatie in te vullen, zonder kwaliteit te verliezen. KPI: de kosten per sollicitatie verlagen met 25%.

Daarnaast wil Continu de data gebruiken om beslissingen op business niveau te nemen.

Resultaat

De doelstelling is succesvol behaald. De kosten per sollicitatie zijn gedaald met 56%.

Hoe hebben wij dit resultaat gerealiseerd?
Adwise is gestart met de inzet van dynamic remarketing voor Continu. Dynamic remarketing is het remarketen op “product”, in het geval van Continu op vacature niveau. Hiervoor is een vacaturefeed gebouwd die de belangrijkste kenmerken van vacatures uit de backend van de website haalt. Via Channable wordt deze feed gemanaged, en doorgeschoten naar Google AdWords.

Op basis van bekeken vacatures krijgt de bezoeker een custom HTML5 banner te zien waarin de eerder bekeken vacatures opnieuw onder de aandacht worden gebracht. Om erachter te komen of een dynamic remarketing banner beter werkt dan een reguliere remarketing banner hebben we beide banners gedurende een periode van 3 maanden naast elkaar getest. Het effect is gemeten op basis van CTR, CPC en uiteraard het conversieratio. De dynamic remarketing banners bewijzen dat relevantie een hoger doorklikratio stimuleert. De CTR ligt namelijk bijna 4 keer zo hoog als het doorklikratio uit de reguliere remarketing campagnes. De kosten per klik liggen meer dan twee keer zo laag bij de dynamic remarketing banner en de kosten per sollicitatie zijn respectievelijk met 56% gedaald.

Cijfers dynamic remarketing:
-CTR: 0,62%
-CPC: €0,28
-Conversieratio: 4,93% (voornamelijk directe sollicitaties)
-Kosten per sollicitatie dynamic remarketing €5,03

Cijfers reguliere remarketing:
-CTR: 0,15%
-CPC: €0,80
-Conversieratio: 6,83% (voornamelijk open sollicitaties)
-Kosten per sollicitatie reguliere remarketing €11,55

Dynamische ads
De vacaturefeed wordt niet alleen gebruikt voor dynamic remarketing maar ook voor dynamic ads op locatieniveau. Bij zoekopdrachten wordt daardoor automatisch een advertentie op locatieniveau getoond.

Overige informatie

Naast de dynamic remarketing banners is ook enhanced ecommerce ingezet. Door de inzet van enhanced ecommerce voor Continu zijn wij in staat om de juiste inzichten te verkrijgen en op basis van deze data de vacatures te optimaliseren. Iedere afzonderlijke vacature wordt in dit geval gezien als een product. Hierdoor is inzichtelijk hoe iedere vacature presenteert, wat het doorklikratio naar het sollicitatieformulier is én hoeveel procent van de bezoekers de sollicitatie daadwerkelijk afrondt. Op basis van deze data wordt snel duidelijk welke vacatures extra aandacht verdienden en welke adviseurs kwalitatief goede vacatures online hebben staan en welke minder hoge kwaliteit leveren. Op deze manier heeft Continu een nieuw KPI om de adviseurs te beoordelen en bovendien de mogelijkheid om snel te anticiperen op slecht presterende vacatures. Zonder enhanced e-commerce zijn deze waardevolle inzichten niet beschikbaar.

De inzet van e-commerce toepassingen binnen recruitment heeft Continu naast goede resultaten veel nieuwe inzichten opgeleverd. Naast aantoonbaar effectief resultaat heeft deze innovatieve manier van advertising geleid tot inzichten op strategisch niveau. Continu heeft nu een inzichtelijk dashboard waarbij adviseurs op basis van KPI’s beoordeeld kunnen worden. Deze data was voor de inzet van de e-commerce toepassingen niet inzichtelijk. De resultaten van deze case hebben de samenwerking tussen Adwise en Continu nog verder versterkt.

Door deze strategie heeft Adwise bewezen op business niveau met Continu mee te denken. Continu ontvangt daarnaast meer kwalitatieve sollicitaties en is hierdoor in staat om haar vacatures sneller succesvol in te vullen.

Adwise - Your Digital Brain

Almelo
Adwise - Your Digital Brain
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe