Schooltas - Alle lesboeken in één handige app

Omschrijving

600 gram is genoeg voor alle schoolboeken.

Achtergronden van deze case

Schooltas is een app waarmee duizenden lesboeken voor het voortgezet onderwijs van ThiemeMeulenhoff digitaal toegankelijk – en draagbaar - gemaakt zijn. Schooltas is leerboek, werkboek en schrift in één waardoor leerlingen volledig via de iPad kunnen werken.

Opdrachten en aantekeningen maken ze in het digitale schrift, dat ze kunnen delen met anderen. Daarnaast kunnen er ‘prikkers’ in het boek geplaatst worden en kunnen leerlingen zelf foto’s, video’s en andere handige informatie toevoegen. Voor zichzelf, maar ook voor anderen.

Schooltas werd ontwikkeld in samenwerking met ThiemeMeulenhoff, Fabrique en vele scholen, docenten en leerlingen.

Doel

Met Schooltas wil ThiemeMeulenhoff het leren opnieuw uitvinden. Samen met Q42, Fabrique én scholen, leerkrachten en leerlingen.

Schooltas biedt leerlingen en docenten in primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs alle boeken van ThiemeMeulenhoff op een tablet of laptop. Schooltas wil optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van tablets en laptops binnen en buiten de klas.

Zo toont Schooltas niet alleen de boeken, maar is het ook mogelijk om zelf content (links, audio en video) toe te voegen en uit te wisselen door het plaatsen van prikkers. In het interactieve schrift maken leerlingen en docenten aantekeningen, opdrachten en plaatsen ze foto’s, video’s en links. Fabrique en Q42 zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen en realiseren van Schooltas.

Resultaat

Op dit moment wordt Schooltas op ruim 50 scholen gebruikt door meer dan 7000 scholieren en dat aantal groeit snel.

Prijzen:
- Dutch Interactive Award 2012 in de categorie beste community.
- Tweemaal op rij de Europese Comenius Edumedia Medaille voor multimediale innovaties voor het onderwijs.
- Winnaar publieksprijs innovatieroute van de Nationale Onderwijs Tentoonstelling.

+ Voeg case toe