RIVM Tekenbeet voorlichtingsapp

Omschrijving

De Tekenbeet app informeert gebruikers over het dier de teek en de ziekte van Lyme. De app biedt meerdere functionaliteiten ter preventie van tekenbeten en de bijbehorende gevaren.

Doel

Middels de tekenradar krijgen gebruikers direct inzicht in de actuele en tiendaagse verwachting van het activiteitsniveau van het nimfenstadium van de teek. Gebruikers krijgen desgewenst ook pushbericht, wanneer het activiteitsniveau van het nimfenstadium een kritische grens passeert. Een gewaarschuwde gebruiker telt voor twee.

De Tekenbeet app biedt verder verschillende instructies voor de gebruikers in de vorm van tekst, beeld en video. Met behulp van deze instructies wordt de gebruiker in staat gesteld om zichzelf of anderen te controleren op tekenbeten, een teek van het lichaam te verwijderen of een tekenbeet te behandelen.

Resultaat

Het 'tekendagboek' in de app stelt de gebruikers in staat een verslag samen te stellen van de beet en de gevolgen hiervan. De relevante invoervelden welke terugkomen in deze app, maken dat een gebruiker wanneer nodig een compleet rapport aan de behandelend arts kan tonen.

Functionaliteiten:

- Instructies
De app biedt verschillende instructies in de vorm van tekst, beeld en video.

- Tekenradar
De tekenradar biedt direct inzicht in de actuele en tiendaagse verwachting van het activiteitsniveau van het nimfenstadium van de teek.

- Tekenalarm
Dagelijks op de hoogte van veranderingen op de tekenradarkaart.

- Tekendagboek
In het tekendagboek kan een compleet verslag samengesteld worden van de beet en de gevolgen hiervan.

- Teek herkennen
Maak een foto van de teek of tekenbeet en vergelijk deze met voorbeelden.

Overige informatie

DTT

Amsterdam
DTT
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe