Powerpeers: Samen beter worden van groene energie.

Omschrijving

Bij Powerpeers komen opwekkers en afnemers van duurzame energie samen. Je kiest zelf van welke energiebronnen op ons platform je 100% groene stroom af wil nemen. Dat kan dus ook een familielid, vriend of collega zijn. Zo regelen we onze schone energie samen.

Doel

Powerpeers wenste in eerste instantie een redesign van de homepage.

Resultaat

Gaandeweg zijn door Poort80 niet alleen de homepage maar ook de gehele funnel, vriendenpagina, community-page, nieuwspagina, veelgestelde vragen (FAQ) en de pagina voor ‘opwekkers overview’ ontwikkeld. Hiermee is nagenoeg het hele platform vernieuwd. De oude en “nieuwe” site staan beiden live en fungeren tijdelijk als een A-B test.

Overige informatie

Via het platform van Powerpeers leveren consumenten 100% groene stroom aan elkaar. Zo kun je energie van iemand met bijvoorbeeld zonnepanelen afnemen, maar ook zelf energie opwekken en daarmee wat bijverdienen. Minder betalen én samen werken aan een beter milieu dus. Dit concept werd in 2014 bedacht door oprichters Lars Falch en Michiel Ooms. Michiel had zonnepanelen op zijn dak en liet Lars met een app zien hoeveel hij daarmee kon opwekken. Hiermee maakte hij Lars jaloers, want zijn dak was hier niet geschikt voor. Toen Michiel op vakantie ging vroeg Lars hem of hij niet wat van zijn stroom mocht, als tegenprestatie voor het verzorgen van de plantjes. Michiel verbruikte immers toch niets als hij er niet was? En zo was een nieuw platform geboren.

Poort80

Amsterdam
Poort80
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.

Disciplines

Tags

+ Voeg case toe