Powerpeers app

Omschrijving

Wil je duurzame energie, maar heb je zelf geen zonnepanelen? Of heb je zonnepanelen en wil je jouw energie graag delen? De Powerpeers app brengt energie samen. Of je het nu zoekt of wilt delen. Met de Powerpeers app is Powerpeers het eerste energiebedrijf dat energie mobiel en sociaal maakt.

Doel

Powerpeers gelooft dat lokale duurzame energie beschikbaar moet zijn voor iedereen in Nederland. Met de Powerpeers app wil Powerpeers klanten en niet-klanten bewust maken van vraag en aanbod van zelf opgewekte energie. En mensen motiveren om zelf opgewekte energie te delen of af te nemen op een persoonlijke en transparante manier. Met de app wil Powerpeers zelf opgewekte energie mobiel maken: daar waar jij bent kun je direct zien bij wie je energie kunt afnemen. Zo wordt energie echt zichtbaar en concreet.

Als startup is het voor Powerpeers bovendien van belang nieuwe klanten te werven, maar vooral ook te leren van het gebruik van deze groep ‘early evangelists’ en zo een nog beter product te leveren.

Resultaat

Wil je graag duurzame energie, maar heb je geen dak om zonnepanelen op te plaatsen? Of heb je zonnepanelen en wil je jouw energie graag delen? De app brengt afnemer én opwekker van schone energie samen.

Powerpeers is daarmee het eerste energiebedrijf dat energielevering mobiel en persoonlijk maakt. Waar je ook bent, je ziet direct bronnen ‘oppoppen’ die je kunt selecteren als jouw energiebron. De service leest hiervoor de slimme meter uit en koppelt klanten simpel en slim aan het netwerk van opwekkers en afnemers. In de app krijgen energie opwekkers ook een gezicht. Zo kies je van wie je energie wilt ontvangen en krijg je inzicht in wie jouw opgewekte energie afneemt.

Met de app hebben Powerpeers klanten altijd inzicht in waar hun 100% schone energie vandaan komt. Als opwekker zie je aan wie je je reststroom hebt geleverd. Als afnemer zie je van wie je energie hebt ontvangen. Uniek is dat je ‘on the go’ nieuwe opwekkers kunt selecteren. Bijvoorbeeld als je bij je favoriete voetbalclub bent. Zo worden opwekkers mini energiebedrijfjes met een echt gezicht.

Samen met Powerpeers hebben we strategie en het concept voor de propositie en bijbehorende app uitgewerkt. Vervolgens is het concept samen met het interactieve prototype voorgelegd aan gebruikers. De uitkomsten zijn gebruikt om het concept verder uit te werken in interactie ontwerp, design en bouw. Onder klanten is een groep beta testers geworven die betrokken is bij het verder verbeteren van de service.

De eerste versie van de app is in december 2017.

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Elements Interactive

Overige informatie

Powerpeers is het eerste energiebedrijf dat energielevering mobiel en sociaal maakt. Powerpeers doorbreekt daarmee het traditionele model waarbij je betaalt voor energie opgewekt door een commercieel bedrijf. De Powerpeers app helpt jou zo om bij te dragen aan de energietransitie.

De app koppelt mensen simpel en slim aan een netwerk van opwekkers en afnemers. Waar je ook bent, je ziet direct bronnen en kunt deze selecteren als jouw energiebron met de Powerpeers app. Uniek aan de Powerpeers app is het sociale aspect. Energie opwekkers krijgen in de app een gezicht en zijn direct te selecteren. De service maakt handig gebruik van de slimme meter en de unieke eigenschappen van mobiel. Zo wordt duurzame energie echt mobiel en 100% traceerbaar.

Concept: Greenberry & Powerpeers
Art direction & design: Greenberry
Copy & content: Greenberry
Interaction design: Greenberry
Technical realization: Elements Interactive
Account & PM: Floris de Jonge (Greenberry), Mathijs Gaalman (Powerpeers)
Person responsible on clients side: Michiel Ooms (Powerpeers)
Production party: Elements Interactive

Greenberry

Utrecht
Greenberry
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe