Penny’s Money

Omschrijving

Hoe leer je jonge kinderen op een speelse én informatieve manier over de echtheidskenmerken van geld? Dat was de grote vraag van Giesecke+Devrient GmbH. Via een dynamische en vrolijke app vertelt Penny the Parrot over de veiligheidskenmerken waarbij interactie en klikken in de AR-wereld mogelijk is.

Doel

Een groot focuspunt van het bedrijf is het supporten van nationale banken om vals geld te voorkomen.

Met name jonge kinderen laten zien wat het verschil is tussen echt en vals was een behoorlijke uitdaging, maar ook een logische stap aangezien zij de klanten van de toekomst zijn. Hen op een positieve manier en zo ‘vroeg’ mogelijk kennis laten maken met een bedrijf als Giesecke+Devrient wekt vertrouwen en kan ervoor zorgen dat zij later opnieuw aankloppen voor business. Dit moest natuurlijk wel op een luchtige en leuke manier.

Resultaat

Een toegankelijk en aandoenlijk vriendje voor kinderen dat via een app tot ‘leven’ komt vanuit een speciaal ontworpen bankbiljet. Op papier van ‘echt’ geld, inderdaad. Speciaal ontworpen en gedrukt voor deze toepassing. Via de dynamische en vrolijke app vertelt Penny the Parrot over de veiligheidskenmerken waarbij interactie en klikken in de AR-wereld mogelijk is.

Aangezien er meer landen zijn met diverse bankbiljetten, was het van belang dat er een script library werd gebouwd dat gemakkelijk in staat stelt om nieuwe vragen en veiligheidskenmerken aan het verhaal toe te voegen of te verwijderen. En dat deden we!

Penny the Parrot is een animatiediertje dat meteen futureproof werd gemaakt door bij de ontwikkeling ARCore(Android) en ARKit(iOS) in te zetten. Hierbij zijn Augmented Images qua techniek toegepast voor het herkennen van het bankbiljet.

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Connect Holland, RauwCC

Overige informatie

Deze app is een innovatieve en verrassende tool die goed aansluit bij de jeugdige doelgroep en de nationale banken. Het bedrijf wilde méér dan sec iets leren. Ze wilden door middel van Penny in de gedachten blijven van kinderen en tegelijkertijd een helpende hand bieden. Het sympathieke karaktertje en de gemakkelijkheid van de app zorgen ervoor dat kinderen op een unieke wijze goed zijn voorbereid op de toekomst. In ieder geval wat geld betreft.

Connect Holland B.V.

Rotterdam
Connect Holland B.V.
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe