Online Visum aanvraag voor bezoekers van Nederland

Omschrijving

Online Visum-aanvraagsysteem voor bezoekers van Nederland

Doel

Vanaf 2020 kunnen mensen visa en reisdocumenten van huis uit aanvragen, én desgewenst naar een loket in de buurt gaan. Dit is wereldwijd goed voor Nederland. Reizigers worden zo beter geholpen, de beveiliging is verbeterd, en de economie wordt verder gestimuleerd.

Resultaat

DESIGN MET GEBRUIKERS ALS MIDDELPUNT
Een intuïtieve en buitengewoon efficiënte digitale service, die geheel in de behoefte van gebruikers voorziet.

VERBETERDE EFFICIËNTIE VOOR BZ
Vervanging van alle niet-digitale werkprocessen en diensten, die de aanvraag van meer dan 650.000 visa per jaar versnellen.

VOLDOEN AAN HOGE BEVEILIGINGSEISEN
Garanderen privacy persoonlijke gegevens, en het wereldwijd mogelijk maken van veilige visumaanvragen.

Overige informatie

Toenemende globalisering van economieën en de opkomst van budget luchtvaartmaatschappijen. Beiden hebben ze de reis- en handelsmogelijkheden vergroot voor iedereen die graag op avontuur gaat of zakendoet over de eigen landsgrenzen.

Nederland kent een toename van bezoekende toeristische en zakelijke reizigers. In de periode 2011-2017 is het aantal verstrekte ‘visa voor kort verblijf’ met meer dan 45 procent gestegen, naar 621.000 per jaar. WORTH heeft in nauwe samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) een digitaal aanvraagsysteem ontwikkeld voor het Schengenvisa. Dat is nu wereldwijd beschikbaar. Het helpt BZ bij hun inspanningen om het aanvraagproces eenvoudiger en efficiënter te maken. Tegelijkertijd is het werk van de betrokken ministeries gecentraliseerd.

WORTH is vanaf het allereerste begin (de Discovery-fase) bij dit project betrokken geweest en is getuige geweest van de belangrijke transformatie van het inreisvisumproces naar een naadloze digitale reis voor aanvragers. We zijn zo verheugd om de functies van de dienst uit te breiden naar 2020.

Worth Internet Systems

Den Haag
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe