Oasen.nl

Omschrijving

De nieuwe site van Oasen: drinkwaterbedrijf van het Groene Hart. Gebouwd volgens de nieuwste technieken en design standaarden om zo een gebruiksvriendelijk product af te leveren wat ook nog bijdraagt aan het imago van Oasen. Heldere structuur en functionaliteiten staan voorop, ondersteund door korte films, visuals, interactieve infographics en animaties.

Doel

Vraag: Ontwikkel een nieuwe toekomstbestendige website voor drinkwaterbedrijf Oasen die qua vorm, design en gebruiksgemak - voor de bezoeker en gebruikers - aansluit bij hedendaagse standaarden.

Belangrijkste taak: De klanten van Oasen op een gebruiksvriendelijke en intuïtive wijze hun administratie laten verrichten (klantdeel) en hen voorzien van relevante informatie over drinkwaterwinning, productie en distributie, het bedrijf, nieuws en informatie voor medewerkers en sollicitanten. (kennisdeel).

Resultaat

Strategie: Het combineren van een servicegericht platform met het interactief uitlichten van de duurzame, lokale en menselijke waarden achter Oasen.

Resultaat: Een volledig op maat gebouwd, responsive platform gebruik van Drupal in combinatie met een Phalcon frontend. De UX is ontwikkeld vanuit de primaire behoeften van de doelgroep, en worden vergemakkelijkt door middel van video's en animaties.

Resultaten gebruikersonderzoek:
Gebruiksvriendelijk: 8,3
Doelgericht: 8,6
Responsief: 9
Aantrekkelijk: 8,3
Algemeen: 8,6

Afname bouncepercentage -61%
Aantal pagina's per sessie +28%
Gemiddelde sessieduur voor succesvol invullen van de meterstanden: gedaald van 3:41 naar 1:48 gemiddeld: 49% besparing.

Overige informatie

De video's op de homepage wisselen mee met de seizoenen en tonen altijd lokaal geschoten beeld uit het Groene Hart. Content geproduceerd door DPDK.

Storingen en gepland onderhoud worden altijd live weergegeven op de site en zijn afkomstig van het Oasen-storingsplatform Waterstoring.nl

Het proces van waterproductie wordt inzichtelijk gemaakt door interactieve infographics.

dpdk

Rotterdam
dpdk
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe