Museumplein Limburg: de beleving start online!

Omschrijving

De wereld ontdekken op een bijzondere manier: het kan op het Museumplein Limburg, in het Columbus Earth Theater, Cube Design Museum en Continium Discovery Center. Betawerk realiseerde de websites van deze drie musea en die van het Museumplein en droeg zo bij aan een flinke groei van de bezoekersaantallen.

Doel

Het Museumplein Limburg is een plek waar kennis en verwondering over wetenschap, technologie, design en de Aarde elkaar vinden, in drie verschillende musea. Columbus Earth Theater gaat over de Aarde, het Continium Discovery Center over het proces dat ons in staat stelt de Aarde leefbaar in te richten en het Cube Design Museum gaat over de voorwerpen die wij gebruiken in die leefbare wereld. Drie musea, vanuit een nieuw en uitdagend concept op een verrassende plek: Kerkrade.

Voor het Museumplein Limburg, moest er een aantrekkelijke, aansprekende online identiteit ontwikkeld worden. Zowel voor het Museumplein als overkoepelend concept als voor de drie musea afzonderlijk. Hierbij kreeg Betawerk een duidelijke opdracht: Help ons om met deze online identiteit zoveel mogelijk bezoekers te trekken.

Resultaat

Inzetten op conversie, het online laten beginnen van de beleving én het ontwikkelen van één slimme architectuur: Museumplein Limburg was een complexe, maar uitdagende case voor ons. Het lukte Betawerk echter om binnen twee maanden de vier websites volgens deze uitgangspunten te realiseren.

Samen met de opdrachtgever werkten we user stories uit, om scherp te krijgen aan welke sitefuncties bezoekers precies behoefte hebben. Nieuwe bezoekers kunnen makkelijk kennismaken met het museum en de activiteiten. In de dagagenda zijn alle activiteiten op één bepaalde dag te zien en kunnen bezoekers vervolgens kaarten voor die dag kopen. Bezoekers die al bekend zijn met het museum kunnen daarentegen meteen een bezoek plannen. En vanzelfsprekend staat er op elke pagina een duidelijk zichtbare ticketknop.

Spectaculaire beelden, mooie animaties en een sprankelend interaction design, verleiden bezoekers om het Museumplein en de drie musea te ontdekken. Zo begint de beleving van het Museumplein voor de bezoekers alvast online.

Overige informatie

Betawerk ontwikkelde voor de vier websites voor het Museumplein Limburg één architectuur op basis van het Drupal-contentmanagementsysteem. Van hieruit kunnen redacteuren van de drie musea de websites voorzien van hoogwaardige content. Zij kunnen nu makkelijk foto's, video's en audiofragmenten uploaden en plaatsen. Ze hebben de vrijheid om pagina's in te richten, zonder dat dit ten koste gaat van de kracht van de online identiteit van het Museumplein. Betawerk werd voor deze case dan ook genomineerd voor een Drupal Splash Award.

Betawerk

Heerlen
Betawerk
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe