Flexkracht en Timing continu in contact

Omschrijving

Op ieder moment inzicht in de planning, uren, loon en verlof. De nieuwe Timing app maakt werken leuker en makkelijker dan ooit.

Doel

Timing maakt de laatste jaren een enorme groei door en zet belangrijke stappen op het gebied van professionalisering. Het doel was om de dienstverlening richting flexkrachten te verrijken, ze laten voelen dat ze ertoe doen, dat ze worden gewaardeerd en dat ze voor hun klanten van groot belang zijn. Dat overbrengen aan ruim 20.000 flexkrachten is een hele uitdaging. Technologie kan persoonlijk contact natuurlijk nooit vervangen, maar met een app kan er wel voor worden gezorgd dat alle zaken rondom werk makkelijk en snel geregeld kunnen worden. De app is een ijzersterk kanaal om het contact te versterken.
Move4Mobile ging de uitdaging aan om de Timing app volledig opnieuw te ontwikkelen, met de focus op het leveren van waarde voor de flexkracht.

Resultaat

We bundelden de kennis en ervaring van Timing met onze uitgebreide creatieve en digitale skills. Drie speerpunten in onze aanpak:

- Een kraakheldere productvisie en strategie
- Goodlooking eenvoud; Bijzaken weg, gemak voorop met uniek design
- Stabiel en meetbaar, en bijsturen waar nodig

Tijdens de gesprekken met flexkrachten kwamen we tot de conclusie dat werken voor een groot deel gaat om geld verdienen, maar ook om meer. Niet als nummer behandeld worden, maar als individu. Erkenning en waardering. Zekerheid in werk en inkomen. Binnen een vertrouwde omgeving inzicht hebben in gegevens die ertoe doen. Op basis van deze specifieke gebruikerskennis en de inzichten vanuit de business en markt, ontwikkelden we een ijzersterke productvisie. Een stevige conceptuele toekomstvisie als basis voor de ontwikkeling van de app.

De strategische productvisie vertaalden we naar een overzichtelijk design.

We hebben de techniek volledig naar onze eigen hand gezet en zijn helemaal opnieuw begonnen. Centraal hierin staat onze eigen backend, stabiele middleware die koppelt met diverse systemen. Hier halen we alles vandaan rondom verloning, planning en persoonsgegevens. Met een eigen API praten de Android- en iOS-apps zo op een consistente manier met deze backend, en sluiten we eenvoudig andere systemen aan. Zo zijn laadtijden snel, zijn we onafhankelijk van uptime van andere systemen, en ontlasten we de servers van Timing.

Binnen een half jaar is de Timing app volledig vernieuwd. De app is een strategisch speerpunt binnen Timing geworden, waarmee iedere flexkracht alles rondom zijn of haar werk kan regelen.

Overige informatie

Sinds de update groeit de app razendsnel in populariteit en klom in een paar maanden van 2,0 ster naar 4,5 ster in de App Stores. Daarnaast zien we een stijging van 213% in aantal sessies per gebruiker en is het actieve gebruik van de app met 27% gestegen.

Inmiddels hebben we de app uitgebreid met een Engelstalige variant en hebben we door de implementatie van een berichtencentrum nog meer relevantie voor het contact met onze gebruikers. Zo konden we bijvoorbeeld snel onze werkende populatie informeren over hun werkgeversverklaring om te reizen na de avondklok.

De vernieuwing van de app leidde tot een succesvolle samenwerking en werpt zijn vruchten af. De Timing app staat nu in de lijst van 30 beste apps van Nederland.

+ Voeg case toe