Larsa: Unieke planningsapplicatie voor piloten.

Omschrijving

In opdracht van Lelystad Airport ontwikkelde GlobalOrange samen met Pixplicity en AirportCreators de Lelystad Airport Runway Scheduling App, oftewel Larsa.

Doel

Met deze applicatie besparen piloten tijd door hun vlucht vooraf te plannen en een start- of landingsbaan te reserveren. Tijdens het reserveren krijgen piloten direct te zien wat het meest geschikte moment is om hun vlucht uit te voeren.

Resultaat

Met de applicatie die GlobalOrange, Pixplicity en AirportCreators ontwikkelden, plannen piloten in drie eenvoudige stappen hun General Aviation-vlucht op Lelystad Airport. LARSA geeft hun de mogelijkheid om tot een uur van te voren een vlucht in te plannen, te wijzigen of te annuleren. De app houdt gebruikers tevens op de hoogte van de operationele situatie op luchthaven. Indien gewenst kunnen gebruikers hun activiteit om de drukte heen plannen.

Overige informatie

Bij het inplannen van een vlucht kiezen piloten de activiteit die ze willen uitvoeren. Hierbij kunt u denken aan VFR/IFR aankomst of vertrek. Daarna selecteren ze de gewenste datum en tijdstip van de gekozen activiteit. De applicatie informeert vervolgens de gebruikers of dit moment geschikt is voor de activiteit in kwestie. Na bevestiging worden ze teruggebracht naar een overzicht van alle geplande vluchten.

LARSA is beschikbaar en te downloaden via Google Play en de App Store. Vanzelfsprekend is de applicatie ook te gebruiken via een webbrowser.

GlobalOrange

Amsterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe