JEROME scoort meer traffic en conversie voor Ronada

Omschrijving

Door SEA en SEO op een juiste manier te combineren halen wij het maximale resultaat uit het maandelijkse budget. Door een goede regionale focus weten wij voor RONADA elke maand honderden leads aan te leveren.

Doel

RONADA maakte de afgelopen jaren een mooie groei door. Deze groei is voornamelijk ontstaan door de goede werkzaamheden die men deed bij grote bedrijven. Middels mond-tot-mond reclame hebben zij veel nieuwe klanten gekregen.


Door de groei was er eigenlijk geen tijd voor de inspanningen rondom de marketingkanalen en het werven van nieuwe klanten. Met die reden heeft RONADA contact gezocht met de online specialisten van JEROME. Middels een goed marketingplan hebben we samen met RONADA een marketingplan opgesteld. In dit marketingplan hebben we vastgelegd hoe we de marketingstrategie op korte en middellange termijn gaan inrichten.

Resultaat

Omdat er weinig tot niets werd gedaan aan campagnes hebben wij in eerste instantie de basis goed ingericht. Google Analytics, Google Search Console, Google Tag Manager, rapportages en duidelijke KPI'S zorgen ervoor dat we alle inspanningen direct kunnen koppelen aan een resultaat.

Door een goede, intensieve samenwerking met de klant kunnen we dagelijks de campagnes optimaliseren en weten we een goede balans te vinden tussen conversie en inspiratie. Door de specifieke doelgroep van RONADA (B2B) hebben we veel specifieke landingspagina's gecreeerd en gekoppeld aan onze SEA campagnes. Op die manier halen we het maximale uit het budget door een goede kwaliteitscore en een hoge relevantie.

De basis staat goed en daarvandaan zijn wij verder gegaan met het inrichten van de betaalde campagnes en het opstellen van specifieke landingspagina's. Samen met de klant hebben wij een duidelijk vertrekpunt gecreeerd middels het marketingplan. Zodoende kunnen onze specialisten een goede focus aanbrengen in de zoekwoorden, advertenties en campagnes in totaliteit.

Met de online marketingspecialisten van JEROME hebben we de volgende online kanalen ingezet om het maximale online resultaat voor RONADA te behalen:

- Zoekmachine adverteren
- Zoekmachine optimalisatie
- Content en landingspagina's
- LinkedIn advertising
- Optimalisatie platform

Sinds november 2018 hebben we samen met RONADA een spectaculaire groei behaald op de KPI's die we vooraf hebben afgesproken: bereik, leads en kwaliteit van leads. Daarnaast ontzorgen en ondersteunen we de klant ook van alle marketingwerkzaamheden en zijn we ook een sparringpartner voor alle online vraagstukken. De resultaten:

- Bezoekersstijging 41,89%
- Conversiestijging 117,71%
- Stijging conversieratio 54%

JEROME van Bluedesk

Alkmaar
JEROME van Bluedesk
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe