Innovatieve Chatbot

Omschrijving

Adeptiv Lab en Yourzine hebben in opdracht van Jaguar Nederland een innovatieve chatbot ontwikkeld voor het realiseren van proefrit aanvragen. Jaguar Nederland vindt daarmee een snelle en effectieve manier om leads te genereren.

Doel

Met de chatbot kunnen bezoekers op de (mobiele) website van `Jaguar een proefrit aanvragen voor de I-PACE. Deze interactie is een belangrijk eerste contactmoment voor Jaguar aangezien het aanvragen van een proefrit een belangrijke indicator is voor de uiteindelijke aankoop van een auto. Om de journey van de klant verder te personaliseren zoekt en toont de chatbot direct de dichtstbijzijnde Jaguar dealers o.b.v. de ingevoerde postcode. De Jaguar dealer zorgt daarna voor de verdere opvolging van de aanvraag. Alle input uit de chatbot wordt tevens gebruikt voor het versturen van gepersonaliseerde (marketing) e-mails, indien de klant een opt-in heeft gegeven.

Resultaat

De chatbot heeft geresulteerd in 40% meer proefritaanvragen ten opzichte van het formulier. De chatbot heeft tevens het e-mailbestand van Jaguar vergroot
met 35%.

Overige informatie

Adeptiv Lab is de innovatiehub van Adeptiv, waar ook de labels Yourzine, Searchresult en Kernel onder vallen. Het Lab kijkt hoe het middels disruptieve innovaties meerwaarde kan bieden voor de klanten van Adeptiv.

Adeptiv

's-Hertogenbosch
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.

Disciplines

Tags

+ Voeg case toe