Het iconische Wolford, opnieuw uitgevonden

Omschrijving

Wolford – een iconisch merk met 269 winkels in meer dan 60 landen – was toe aan een complete transformatie van haar commerce experience. Deze experience ademt Wolford, met haar kenmerkende gevoel voor detail en kwaliteit, en werd gebouwd met Salesforce Commerce Cloud.

Doel

Belangrijk onderdeel van de digitale transformatie van merk Wolford was de ontwikkeling van de e-commerce experience. Een nieuwe, seamless e-commerce experience ten behoeve van de luxury shopper. Een experience die het iconische merk - met een brand image dat mede wordt gerealiseerd door fotografie van Mario Testino - recht doet in een B2C context.

De vier belangrijkste doelstellingen voor Wolford:

1. De creatie van een nieuwe online merkidentiteit. Het design van het e-commerce platform is de nieuwe referentie van de online marketing en sales activiteiten.

2. Positief beïnvloeden van de waardeperceptie. Wolford heeft vele nieuwe concurrenten erbij gekregen met een lagere prijs insteek. Storytelling richting de B2C klanten over stijl, unieke product features, het merk Wolford en de kwaliteit van haar producten is dus een must.

3. Hogere conversie en hogere gemiddelde orderwaarde door gebruik van cross- en upsell functionaliteiten en het wegnemen van blokkades.

4. Een naadloze, omnichannel gebruikerservaring die de fysieke retail verbindt met het e-commerce platform.

Resultaat

In drie maanden realiseerden we:

-Analyse en advies systeemlandschap;
-Een e-commerce strategy gebaseerd op best of e-commerce breed strategy, value proposition canvas, content strategy en service design scenario’s;
-Een nieuwe online styleguide / stijl referentie voor marketing en communicatie activiteiten;
-Responsive design;
-Complete herbouw van het e-commerce platform (op basis van Salesforce Commerce Cloud) en omliggende infrastructuur;
-Integratie van ERP systeem;
-Integratie van marketing automation flows.

Overige informatie

Emakina.NL

Amsterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe