Go Ahead Eagles App

Omschrijving

Go Ahead Eagles is een van de oudste clubs in het Nederlandse betaalde voetval. Dat leverde hen een rijke historie met vier landstitels en de sympathie van voetbalromantici in Nederland op. MSML ontwikkelde een volledig nieuwe app die de club en haar supporters nog dichter bij elkaar brengt.

Doel

Go Ahead Eagles probeert met gedegen beleid een structurele plek in de Eredivisie te verdienen. De supporters spelen daarbij altijd een centrale rol. Zij worden nauw betrokken in alles wat er speelt bij de club waar zij van houden. Niet voor niets kreeg de communicatieafdeling liefst drie jaar op rij de hoogste waardering van de KNVB, maar men is verre van verzadigd. De nieuwe mobiele app is de belangrijkste troef om de supporters communicatie verder te versterken. Het belangrijkste doel is daarbij om juist buiten de wedstrijddagen top-of-mind te zijn.

Resultaat

Supporters van Kowet, hebben de beschikking over talrijke mediabronnen om op de hoogte te blijven. Zo verschijnen er dagelijks nieuwsartikelen op de website en talrijke berichten op Instagram, Twitter en YouTube. De app brengt al deze informatie op één plek samen. Bij brekend nieuws over wedstrijden en transfers ontvangen de gebruikers een notificatie, zodat ze niets meer missen.

De app is echter veel meer dan een verzameling informatie uit andere bronnen. Zo introduceerden we een compleet ‘match center’. Hier zijn alle aankomende wedstrijden te zien, de speelrondes, uitslagen en zelfs live wedstrijdinformatie van alle clubs uit de divisie. De Go Ahead Eagles app biedt een volwaardig alternatief voor populaire voetbal apps als Fox Sports en LiveScore.

Om de wedstrijdspanning op te bouwen kunnen supporters iedere wedstrijd voorspellen. De vergeetachtige fan hoeft zich geen zorgen te maken. Een notificatie herinnert aan je deelname én de uitslag na de wedstrijd. Alle spelers nemen het tegen elkaar op in een ranglijst.

Het absolute pronkstuk van de Go Ahead Eagles app is de Man Of The Match verkiezing. Supporters stellen tijdens thuiswedstrijden een top 3 samen van de beste spelers. Onze data wetenschappers ontwikkelden een innovatief MOTM-model. Daarbij worden onder meer de speeltijd, eerdere verkiezingen, het aantal stemmen, de positie in de top drie en het aantal speelminuten meegewogen.

Overige informatie

Algemeen directeur Jan Willem van Dop laat zich in voetbaljargon uit om de samenwerking vanuit Eagles-perspectief te duiden. “MSML is een echte versterking voor onze club”, aldus Van Dop. “Zowel zakelijk als op media-gebied. De afgelopen drie Eerste Divisie-jaren is onze communicatieafdeling uitgeroepen tot beste van de competitie. Aan de top komen is daarbij moeilijk; aan de top blijven nog veel moeilijker. Daarvoor moet je je blijven ontwikkelen. Dat geldt ook voor de Go Ahead Eagles App, een zeer belangrijk communicatiemiddel dat bovendien in de huidige tijd steeds belangrijker wordt. MSML is een lokale partij die door klanten als Primagaz en Unilever hoog aangeschreven staat voor hun webapplicaties en apps. We zijn blij onze handen ineen te slaan voor minimaal de komende drie jaar.”

+ Voeg case toe