Budget Thuis

Omschrijving

Mobiele applicatie brengt complexe datastromen samen om gebruikers via een zeer intuïtieve, transparante en gebruiksvriendelijke user interface inzicht te bieden in hun actuele verbruik van energie-, telefoon-, televisie én internet diensten, en maakt moeiteloze cross- en upsell mogelijk.

Doel

Budget Thuis levert ruim één miljoen Nederlanders groene stroom en gas. Om deze klanten vast te houden, en cross- en upsell mogelijk te maken, biedt het bedrijf nu ook mobiele telefonie, televisie en internet aan. Zo ontstaan verschillende klantgroepen met dito (informatie)behoeftes. In deze extreem competitieve markten moeten die allemaal een onberispelijke gebruikerservaring krijgen.

Dat vereist een mobile app waarmee ze op elk moment moeiteloos hun actuele informatie kunnen inzien via een intuïtieve en kristalheldere interface. En waarmee ze met een minimale inspanning hun maandelijkse betaling kunnen aanpassen of nieuwe producten aanschaffen. Het motto van Budget Thuis is: Het Werkt Gewoon. Aan M2mobi de opdracht deze belofte in te lossen.

Resultaat

In vijf kwalitatieve onderzoeksrondes verfijnden we een initieel ontwerp naar een design waarin 3 slimme dashboards de verschillende gebruikersgroepen precies de meest gevraagde info tonen. Om het tonen van de meest relevante informatie mogelijk te maken, moesten we aan de achterzijde verschillende datastromen ontsluiten, en realtime bij elkaar kunnen brengen. Deze datastromen worden gegenereerd door verschillende partijen, waaronder de netbeheerder en KPN. Om dat mogelijk te maken ontwikkelde M2mobi in nauwe samenwerking met de klant een effectieve API.

De datastromen kunnen nu op elk moment realtime gekoppeld worden aan de juiste gebruiker. Een complexe uitdaging, als je bijvoorbeeld ook bedenkt dat sommige gebruikers hetzelfde adres delen of verschillende diensten delen. Om de verscheidenheid aan beschikbare informatie toegankelijk aan gebruikers te kunnen presenteren, bedachten en ontwikkelden de developers verschillende visuele en interactieve oplossingen. Zo is er een aantrekkelijk vormgegeven grafiek, waarin gebruikers met minimale inspanning zeer gedetailleerde informatie over hun verbruik zichtbaar kunnen maken.

Andere interactieve feature is de gepersonaliseerde tijdslijn die helder overzicht biedt op alle openstaande communicatie. Via de grote blauwe actieknoppen regelt de gebruiker elke nog te verrichten actie dan direct met slechts enkele kliks: van het doorgeven van de meterstanden tot het reageren op een gepersonaliseerde aanbieding. Dat geldt ook voor de talrijke mogelijkheden voor cross- en upsell: met een enkele klik neemt de gebruiker een extra dienst af, en krijgt hij toegang tot de naadloze iDeal integratie.

Overige informatie

Naast de ontwikkeling van innovatieve applicaties adviseert en assisteert M2mobi ook om nieuwe digitale oplossingen te voorzien van optimale organisatorische ondersteuning. Door de veelzijdige dienstverlening van Budget Thuis is de communicatiedruk op klanten relatief hoog. Dat kan gemakkelijk leiden tot app-gebruikers die gedeeltelijk of geheel afzien van notificaties (of e-mails).

Dat betekent minder contactmomenten, teruglopende engagement en onder de streep minder mogelijkheden om de omzet te optimaliseren. Om dat te voorkomen analyseerde M2mobi eerder al nauwkeurig de verschillende klantreizen. Op basis van de resulterende werkten onze adviseurs in nauw overleg met de klant aan een effectieve communicatie/notificatiestrategie. Die passen we doorlopend aan op basis van actuele data, zodat de engagement van alle klantgroepen optimaal blijft.

In het verlengde hiervan analyseert M2mobi de gebruikersdata doorlopend op waardevolle patronen. Met het resultaat verwachten we onder meer de huidige 3 dashboards in de nabije toekomst te kunnen integreren tot slechts één universeel dashboard. Daar krijgen de verschillende gebruikersgroepen allen direct de voor hen meest relevante info te zien.

M2Mobi

Amsterdam
M2Mobi
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe