BinnensteBuiten kookassistent

Omschrijving

Chef-kok BinnensteBuiten is een innovatieve, spraakgestuurde kookassistent waarmee je de lekkerste recepten van het tv programma BinnensteBuiten zélf kunt maken. Chef-kok Sharon de Miranda komt met behulp van de Google Assistent tot leven in jouw keuken met haar eigen stem. Zo heb jij je handen vrij voor het koken.

Doel

BinnensteBuiten is een dagelijks lifestyle programma op tv. Voor het onderdeel 'eten en drinken' hebben we als service een voice-toepassing ontwikkeld, waarmee mensen zelf op een leuke en makkelijke manier recepten van tv-kok Sharon kunnen maken. Je kunt kiezen uit een aantal van haar recepten. In korte, duidelijke stappen helpt Chef-kok Binnenstebuiten je het gerecht te maken. Ook kun je tijdens het koken vragen stellen, stappen laten herhalen, om extra instructies vragen etcetera. Waar veel voice-assistenten gebruik maken van de stem van Google, kiezen wij bewust voor het gebruik van de eigen stem. Zo creëren we het gevoel dat je met chef-kok Sharon praat, wat zorgt voor een rijkere BinnensteBuiten-ervaring voor ons publiek. Het gebruik van de eigen stem maakt het bovendien makkelijker voor de gebruiker om de recepten goed te kunnen volgen via de google-assistent.

Concrete doelstellingen zijn:
Ervaring opdoen met de technologie van voice recognition
Publiek betrekken bij Binnenstebuiten en haar presentatoren; bekendheid en (‘persoonlijke’) relatie met ‘gezichten van TV’ versterken.
Extra service bieden aan publiek voor het programma-onderdeel 'eten en drinken' (één van de meest populaire onderdelen).
Ons publiek inspireren en activeren om bewust en lekker te leven

Resultaat

De markt is nog relatief nieuw. Tot nu toe hebben ruim 3.000 unieke gebruikers de assistent gebruikt. Conversaties hebben gemiddeld 13 interacties tussen Sharon en de gebruiker. De hoogste conversie komt vanuit de beoogde doelgroep, waarmee we ook echt een jonger publiek aanspreken met onze content.

Bij de verschillende gebruikerstesten waren respondenten heel positief. Men had het gevoel dat Sharon echt in hun keuken stond. Respondenten werden verrast en waren gemotiveerd om met haar te koken.

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Embot.ai & Shake

Overige informatie

Door de inzet van de nieuwe technologie van voice, slaan we met ‘Chef-kok BinnensteBuiten’ de brug tussen inspiratie en activatie. Waar we mensen op TV inspireren om bewust en lekker te leven, geven we nu publiek de handvatten om dit zelf in praktijk te brengen. En dat ook nog extra leuk te maken ;). Chef-kok BinnensteBuiten biedt voor het populaire tv-onderdeel 'Eten & drinken' een service-gerichte, innovatieve oplossing die gelijktijdig een merkbeleving creëert voor ons publiek.

+ Voeg case toe