BHVNederland

Omschrijving

Voor BHVNederland, die eind 2018 als zelfstandige organisatie verder ging, hebben we een nieuwe website met een webshop ontwikkeld. We hebben de look & feel opgefrist, de responsiviteit verbeterd, en de user experience geoptimaliseerd. Daarnaast hebben we een koppeling ontwikkeld met de cursusadministratie software, waardoor de back-office efficiënter kan werken.

Doel

BHVNederland verzorgt trainingen, geeft advies en verkoopt producten rondom brandpreventie, BHV en EHBO. Het opleidingsinstituut ging in 2018 zelfstandig verder. Reden om de look & feel op te frissen en te zorgen dat de site op alle devices even soepel laadt. Daarnaast wilde het management een custom koppeling laten ontwikkelen. Deze moest de website met de cursusadministratie verbinden zodat de back-office flink minder tijd aan handmatig werk kwijt zou zijn.

Samen met het team van BHVNederland hebben we de volgende doelstellingen geformuleerd:
-Ontwerp een look & feel die eigentijds aanvoelt en onze doelgroep aanspreekt.
-Structureer de site op een manier die het de bezoekers echt makkelijk maakt om de best passende cursus te boeken en om producten voor EHBO en/of bedrijfshulpverlening te bestellen.
-Ontwikkel een custom koppeling met de cursusadministratie. Zorg dat het cursusaanbod in real time beschikbaar is. En stel zeker dat gegevens van cursisten, bestellingen en betalingen uitgewisseld kunnen worden zodat de cursusadministratie en facturatie grotendeels geautomatiseerd kan worden.
-De website wordt al goed in de zoekmachines gevonden. Het is dus belangrijk dat de hele site, maar met name dat de voor SEO geoptimaliseerde landingspagina’s hun hoge posities behouden.

Resultaat

Een solide verbinding
De maatwerk koppeling was vrij complex. Zo moesten cursussen die in de cursusadministratie software werden ingevoerd, automatisch op de site verschijnen. Cursussen die geboekt werden op de website en de bijbehorende betalingsgegevens moesten verwerkt worden in de cursusadministratie. En gebaseerd daarop moest de beschikbaarheid in WooCommerce weer worden aangepast. Met het lanceren van de nieuwe site, gaat dit nu inderdaad allemaal automatisch.

Makkelijker om ook op mobiel een cursus te boeken
We hebben de bestaande cursuskalender in tabelvorm vervangen door een lijstweergave. Door een filter te gebruiken kun je nu ook op locatie zoeken. Het boeken van een cursus is hiermee, met name op mobiel, een stuk makkelijker geworden.

De nieuwe webshop is in oktober 2018 live gegaan. De lat lag hoog maar op een paar kleine punten na zijn alle doelen bereikt:
-In de eerste drie maanden na het lanceren van de nieuwe website steeg de conversieratio met 7% en daalde het bouncepercentage met 18%.
-De landingspagina’s voor de cursussen hebben hun posities in de zoekresultaten weten te behouden.
-De back-office is een stuk minder tijd kwijt aan handmatig werk.

Overige informatie

“BHVNederland is blij met de keuze voor Level Level! De website is intern, door klanten en door collega-opleiders zeer positief ontvangen. De positieve en proactieve cultuur van Level Level klinkt door in zowel de samenwerking als in onze nieuwe website.”
~Kees Weerheim, Directeur BHV Nederland

Level Level

Rotterdam
Level Level
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe