Apotheek.nl

Omschrijving

Apotheek.nl is met 1,5 miljoen bezoekers per maand één van de grootste medische bronnen in Nederland. apotheek.nl is een initiatief van KNMP, de branchevereniging van ruim 90% van alle apothekers in Nederland, en biedt deskundig en betrouwbaar advies op alle medicijn gerelateerde vragen van consumenten.

Doel

Ontwerp en ontwikkel een nieuwe en toekomstbestendige Apotheek.nl, waarin de huidige positie wordt uitgebouwd, alle doelgroepen worden bediend en de kernwaarden -onafhankelijk, deskundig
en betrouwbaar- centraal staan. De grootste bron van traffic is direct naar detailpagina's vanuit Google. Zorg dat bezoekers hier direct vinden wat ze zoeken.

Resultaat

Het resultaat is een platform waar bezoekers nog makkelijker kunnen zoeken via een zeer uitgebreide zoekmachine die werkt met suggesties en relevantie. Alle pagina’s zijn zo ontworpen dat informatie overload wordt geminimaliseerd. Door het responsive design kan de website op alle apparaten geraadpleegd worden.

Voorafgaand en tijdens de ontwikkeling van het platform is het concept uitgebreid onder gebruikers getest op onder andere user experience, design en usability. Dit is gedaan om een zo goed mogelijk resultaat te behalen voor de gebruiker, die in dit project centraal staat.

De verschillende hoofdonderdelen van de site (medicijnen, klachten, thema's en zoek een apotheker) hebben zoekoplossingen die volledig maatwerk zijn op basis van de gezochte items en verwachtte output.

De medicijn- en klachtenpagina's zijn erop ingericht zo snel en makkelijk mogelijk aan relevante informatie te komen. Tegelijkertijd biedt iedere pagina opties om persoonlijke hulp te krijgen indien vragen nog onbeantwoord blijven.

Sinds de livegang in Maart is Apotheek.nl meer dan 17,5 miljoen keer bezocht door ruim 10 miljoen gebruikers. Een gemiddelde sessie duurt 1:38 en bestrijkt 1,6 pagina's met een bounce rate van 75%. Mensen vinden dus daadwerkelijk vrijwel direct wat ze zoeken.

dpdk

Rotterdam
dpdk
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.

Disciplines

Type oplossing

+ Voeg case toe