Huub | Sharing Mobility Platform

Omschrijving

Hoi, ik ben HUUB En ik deel mijn elektrische auto’s, fietsen en scooters met jou en vele anderen. Op een HUUB-spot bij jou in de buurt pak jij met de app een auto, fiets of scooter, net waar jij op dat moment zin in hebt. A

Doel

De vraag was simpel: Ontwikkel het merk, interface en ecosysteem voor een nieuwe propositie in de "sharing mobility" markt. Bewoners en/of medewerkers van een mobiliteitshub moeten middels een gebruiksvriendelijke interface eenvoudig de verschillende type beschikbare vervoersmiddelen kunnen reserveren of zelfs zonder reservering direct kunnen pakken en mee weg rijden.

Next Urban Mobility wil steden leefbaarder maken. Dat doen ze door bestaande vormen van mobiliteit te combineren en daar technologie en slimme oplossingen aan toe te voegen. Daarbij kijken ze vooral naar de gebruikers en hun specifieke vervoersbehoefte. Het doel voor het eerste jaar is om 10 locaties (Huub spots) te openen.

Resultaat

Iedereen is inmiddels bekend met ride-sharing apps. Wat HUUB onderscheid t.o.v. andere mobiliteitsaanbieders is dat alle soorten mobiliteit in 1 app zijn ondergebracht. Met 1 app is het mogelijk om o.a. een auto, scooter of (bak) e-bike te huren. HUUB richt zich op gesloten communities zoals bewoners of bedrijven waar mobiliteit en/of parkeerplek schaars is. Het huren is eenvoudig: door een QR code te scannen wordt het voertuig, ongeacht het type, direct geopend. Ook het plaatsen van een reservering is uniek: de gebruiker reserveert namelijk een voertuig type, en niet een specifiek voertuig. Je pakt vervolgens een willekeurig vervoersmiddel zonder op zoek te moeten naar die ene fiets of auto. De app werkt super simpel aan de voorkant, maar de achterliggende technologie is zeer complex. Informatie uit verschillende systemen komt samen wanneer een gebruiker een QR-code scant. Elke voertuig opent en sluit met dezelfde interface, ondanks dat elk type voertuig andere techniek gebruikt.

Overige informatie

HUUB startte als Park and Bike met één mobiliteithub in het Olympisch Stadion in Amsterdam‎. Gebruikers van buiten Amsterdam konden via de app zowel een parkeerplek als een fiets boeken en dit gezamenlijk afrekenen. Geen gedoe met een parkeerkaartje of openbaar vervoer. Hiervoor realiseerden we een Minimal Viable Product. Na een succesvolle pilot werd een nieuwe koers gekozen en zo ontstond HUUB. De aanpak die we hebben gekozen voor de ontwikkeling van het platform is dat we samen met de klant het product hebben laten meegroeien naar gelang ze nieuwe klanten werven. Dus klein beginnen met een product dat in de basis werkt en op basis van feedback en data leren en doorontwikkelen wanneer er meer klanten op het platform komen. Inmiddels is het product wat nu staat is schaalbaar en kan continue doorontwikkeld worden met nieuwe functionaliteiten. Voor nu is het belangrijkste om het aantal Huub locaties te laten groeien en de ontwikkeling van het platform daar in mee te laten groeien.

Label A

Rotterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe