Eerst Dit

Omschrijving

Eerst Dit is een dagelijkse bijbelpodcast van 7 minuten met bijbellezing en reflectie voor mensen in het spitsuur van hun leven (25-40 jaar) die willen groeien in geloof in God en het volgen van Jezus en het betrekken van het geloof bij het dagelijks leven. De podcasts worden dagelijks verstuurd.

Doel

Met deze podcast wil de EO mensen/gelovigen op een zo laagdrempelig mogelijke manier verdiepende geloofscontent aanbieden zodat ze op alle plekken, hardlopend, in de trein of rond de eettafel, uitgedaagd en opgebouwd worden in hun geloof. Zeker in de drukke tijd van je leven is het moeilijk om tijd te vinden voor inspiratie die daarbovenuit stijgt. Daarin voorziet deze podcast.

Resultaat

Het succes van het concept was in eerste instantie het versturen via WhatsApp. Elke ochtend om 6.00 uur in je app. De kracht hiervan is het tweerichtingsverkeer. Over een jaar tijd hebben we 50.000 adviezen, vragen, klachten behandeld. Dat vergrootte enorm de betrokkenheid. De kracht van WhatsApp is ook het doorsturen naar groepen of individuen in hun netwerk. Eind 2019 werd duidelijk dat massaberichten versturen via WhatsApp gecompliceerd werd. Daarom hebben we toen een app gebouwd met daarin de onderscheidende punten van WhatsApp, zoals een prominente button ‘doorsturen via WhatsApp’ en een berichtencentrum voor tweerichting-communicatie.
ROI: binnen 1 jaar 50.000 abonnees op WhatsApp. Uit enquête blijkt dat 65% elke dag luistert, 20% een paar keer per week, 10% regelmatig. De app heeft inmiddels 45.000 downloads. Op Spotify en Itunes wordt dagelijks rond 5000 keer geluisterd. We stuurden een speciaal geproduceerde vertical video in WhatsApp met de vraag om deze door te sturen en/of te delen via Twitter, FB en LinkedIn. Dit leverde in een week 4000 nieuwe abonnees op.

Overige informatie

In juni hebben we met ongeveer 25000 abonnees een Tikkie-actie gedaan. Dit heeft €120.000 opgeleverd. Daarmee heeft het idee zichzelf helemaal terugverdiend.

Evangelische Omroep

Hilversum
Evangelische Omroep
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.

Disciplines

Tags

+ Voeg case toe