Bugaboo webshop B2C

Omschrijving

In juni startte Dept aan de migratie van Bugaboo’s webshop naar SFCC. De launch moest gepaard gaan met een global rollout in 26 landen om te verzekeren dat ieders kroost cool, comfortabel én gecustomized van A naar B vervoerd kan worden met een website die geen minuut offline is.

Doel

Een platform-migratie, een nieuw design, de implementatie van een gloednieuw content management systeem, en dat alles in slechts vier maanden. Dit was de uitdaging die Dept aanging voor kinderwagen-innovator Bugaboo. Door intensieve samenwerking, slimme oplossingen, vergaande kennis van Salesforce Commerce Cloud (SFCC) en grensverleggende innovatie, is Bugaboo.com nu live. Een innovatieve webshop, klaar voor de toekomst. En hoe.

De uitdagingen waren niet mals voor Dept. Om de korte time to market en migratie mogelijk te maken, zocht ons team een weg tussen de ambities van Bugaboo en die van de betrokken designers en developers, het implementeren van nieuwe Salesforce Commerce Cloud-technologie, en het halen van de harde deadline van Black Friday. Gelukkig maakte unieke features zoals het gloednieuwe Page Designer, Livewords en customization-tools het project een succes. En doordat Bugaboo een uniek product heeft wat configureerbaar is, was er ook maatwerk nodig. Zo hebben we een configurator ontwikkeld waarmee een kinderwagen zelf kan worden samengesteld door de klant.

Resultaat

Bij het bouwen van de Bugaboo-webshop, heeft Dept gebruik gemaakt van een inhouse-ontwikkeld framework; de Dept SFRA (Storefront Reference Architecture). Dit is een uitbreiding op de versie van Salesforce. Dept zet deze in voor klanten om meer snelheid te kunnen maken tijdens migratie en development.

Met de Dept-versie van dit framework is de code meer modulair opgezet en is de front-endcode aanzienlijk gemoderniseerd. Zo is de afhankelijkheid van JQuery en Bootstrap losgelaten waardoor de front-end set-up een stuk flexibeler, lichter en sneller is. Ook is de basis uitgebreid met nieuwe componenten en classes voor o.a. video, lightboxes en formulieren. Bovendien ondersteunt de Dept SFRA Service Workers, wat een cruciaal onderdeel is van Progressive Web Applications (PWA). Dit levert snellere websites op die ook offline te gebruiken gebruiken.

De migratie en go-live van Bugaboo.com zijn pas het begin van de partnership tussen Bugaboo en Dept. De komende tijd werken we aan het implementeren van interactive 3D-modellen, het optimaliseren van Livewords en Page Designer, en het implementeren van nieuwe features zoals het kunnen delen van gemaakte configuraties. Met deze ambities en plannen zal Bugaboo de komende jaren het verschil gaan maken in e-commerce.

Overige informatie

Een compleet redesign & replatforming waarbij we zowel brand experience als conversie hebben laten gelden is waarom deze case award waardig is. Dit is de creatieve basis om 360 marketing te bedrijven en de toekomstige Bugaboo klant op alle manieren dezelfde experience te bieden. En als kers op de taart een functionaliteit waarbij het Bugaboo content team ook hun creativiteit kan laten gelden: Page Designer. Deze vernieuwende tool maakt het voor Bugaboo mogelijk om zelf pagina’s aan te maken en te stylen, waardoor ze op elk moment van de dag de mooiste premium content kunnen laten zien.

Dept

Amsterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe