75 jaar Bevrijding

Omschrijving

Van augustus 2019 tot augustus 2020 blikt de NOS terug op 75 jaar bevrijding. Een jaar lang wordt er op https://nos.nl/75jaarbevrijding/ real time verslag gedaan wat er die dag 75 jaar geleden gebeurde. We brengen het nieuws van toen met de technieken van nu. De website is voor de gebruiker herkenbaar in vorm en functionaliteit en kent de betrouwbaarheid en onafhankelijkheid die men gewend is van de NOS. Styling & branding zorgen voor een nostalgische sfeer en maken het verschil met de reguliere NOS producten duidelijk. Gebruikers kunnen eenvoudig wisselen tussen de nostalgische versie en de reguliere versie.

Doel

De NOS wil Nederlanders laten beleven dat de bevrijding geen eendaagse gebeurtenis was, maar een proces van een jaar. Terwijl een deel van Nederland de bevrijding vierde, leefde een ander deel nog in bezet gebied.

Resultaat

Al zeer snel werd de website opgepikt door diverse media. Zo was de NOS bijv. te gast bij De Wereld Draait Door (https://www.bnnvara.nl/dewerelddraaitdoor/videos/517956).

Op dagelijkse basis wordt de website door gemiddeld 20.000 unieke gebruikers bezocht, met uitschieters naar 30.000. In totaal werd de website in de eerste vier maanden door bijna 1,5 miljoen unieke gebruikers bezocht.

De nieuwsbrief heeft inmiddels bijna 30.000 abonnees met een gemiddelde open ratio van ruim 73%.

De website staat op nummer 4 in de Top 10 van beste storytelling cases 2019 van Frankwatching: https://www.frankwatching.com/archive/2019/12/23/beste-storytelling-cases-2019/

De NOS heeft duizenden reacties vanuit binnen- en buitenland ontvangen van mensen die het een prachtig initiatief vinden. Mede daarom is besloten om ook een Engelstalige nieuwsbrief aan te bieden.

Overige informatie

Met deze website, gerealiseerd door een klein projectteam, zorgt de NOS voor veel impact. Verhalen over het laatste oorlogsjaar blijven levend. De website brengt veel teweeg, over generaties heen, zo blijkt uit de vele reacties uit binnen- en buitenland. Een dochter schreef ons over de laatste weken van haar moeder, die de oorlog als jong meisje in Arnhem meemaakte:

Ik heb met mijn moeder samen de verslagen op de website gelezen tot 2 dagen voor haar overlijden. Ik wil jullie bedanken voor de verhalen die daarmee weer levendig werden zodat ik mijn ouders en grootouders nog beter begrepen heb. Ik zal ALTIJD de bevrijding vieren! Ik volg jullie nog steeds. Goed werk en ga zo door!

De website getuigt van een efficiƫnte inzet van beschikbare middelen. De lange doorlooptijd zorgt voor gewenning en vastigheid bij de bezoekers. Door het te integreren met onze reguliere producten hebben we direct een groot bereik.


Disciplines

Type oplossing

Tags

+ Voeg case toe