Augmented Reality om de impact van gebiedsveranderingen zich

Omschrijving

Een innovatief Augmented Reality (AR) platform is gecombineerd met een supercomputer om gebiedsveranderingen, voor het oudste Waterschap van Nederland, middels AR inzichtelijk te maken. Een nieuwe manier om bewustwording en inzicht te creëren, welke impact een aanpassing op de leefomgeving heeft.

Doel

Waterschap Noorderzijlvest gaat al jaren de uitdaging aan om bewustzijn op het gebied van verschillende thema’s te creëren. Door 'out of the box' te denken op het gebied van wateroverlast, hittestress en waterzuivering, brengt het Waterschap het watermanagement naar een hoger niveau.
Waterschap Noorderzijlvest heeft Snakeware gevraagd om mee te denken over het in kaart brengen van de gevolgen van gebiedsaanpassingen. Dit vergt op dit moment veel rekenwerk en rapporten. Met alle data die beschikbaar is, moet dit gemakkelijker, mooier en sneller kunnen.

Door bestaande data te combineren, is het mogelijk om de gevolgen op het gebied van waterdoorlatendheid, schaduwval, geluidsoverlast, etc. te berekenen. Door, á la Simcity, een model te kunnen plaatsen en direct de gevolgen te zien, worden bezwaarprocedures aanzienlijk korter en worden er grote kosten bespaard.

Resultaat

Door de data van verschillende API’s te combineren en te bundelen tot een 'Simcity model' (3D model van een bepaalde wijk), kunnen veranderingen op het gebied van waterhuishouding, hitteoverlast, schaduwval, geluidsoverlast, effecten van nieuwbouw, etc. inzichtelijk gemaakt worden middels een innovatief AR platform.

Door het Snakeware omnichannel AR platform worden computer graphics gemixt met de echte wereld, waarmee de gebruiker vervolgens kan communiceren. De stakeholders krijgen op deze manier een realistisch beeld van de consequenties van de voorgestelde aanpassing en kunnen op een veel kortere termijn een betere beslissing nemen. Door verschillende scenario’s op tafel te projecteren, kunnen de verschillen helder in beeld worden gebracht.

Naast de realisatie van de toonaangevende AR omgeving, waar design en functie elkaar perfect aanvullen, versnelt Snakeware de bewustwording van wateroverlast ook door de locatie gebaseerde data. Door het projecteren op de echte locatie kunnen wij ook burgers op locatie het effect van o.a. wateroverlast laten zien in hun omgeving.

Overige informatie

Waterschap Noorderzijlvest staat voor veilig, voldoende en schoon water. Wij creëren hiermee een basis voor een gezonde, toekomstbestendige leef-, woon- en werkomgeving in Groningen en Noord-Drenthe. Wij zijn transparant, resultaatgericht en kostenefficiënt op een innovatieve en maatschappelijk verantwoorde wijze, in samenwerking met onze partners

Sigbar Agency

Groningen
Sigbar Agency
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe