Perfetti van Melle VR Risk Assessment Training

Omschrijving

In samenwerking met Perfetti van Melle en Sping hebben we een high-end Virtual Reality Training gemaakt die medewerkers opleidt op het gebied van Risk Assessment met volledige integratie in hun Totara trainingsplatform.

Doel

Het effectief en meetbaar opleiden van fabrieksmedewerkers op het gebied van Risk Assessment.

Perfetti van Melle is een wereldspeler op het gebied van productie en distributie van snoepgoed en kauwgom. Met meer dan 17.700 werknemers en 30+ fabrieken is het effectief opleiden van personeel een flinke uitdaging.

Perfetti van Melle heeft stricte regels en protocollen voor elk van haar fabrieken die om een veilige werkplek en kwalitatief hoogwaardige producten te garanderen natuurlijk bekend moeten zijn bij haar werknemers.

Met name op het gebied van risico analyse waren er uitgebreide trainingen die per groep van nieuwe werknemers gevolgd kon worden om pro-actief mogelijke calamiteiten te voorkomen.

Voor deze trainingen werden experts de hele wereld over gevlogen om in de productie locaties op de verschillende continenten groepen aan nieuwe werknemers op te leiden.

Prijzig en niet perfect toegespitst op het individu.

Het doel was om te overtreffen en te overtuigen in de volgende categorie├źn:
1. Kostreductie
2. Niveau van Expertise
3. Aantrekkelijkheid van functies voor toekomstige werknemers laten toenemen

Resultaat

Een bijzonder effectief Virtual Reality trainingsplatform met naadloze integratie in de Totare suite dat Perfetti gebruikt om inzicht te krijgen in de progressie van medewerkers.

Ontwikkeld in samenwerking met de experts die voorheen de trainingen gaven, delen zij hun kennis in 360 gevolgd door een locatie gebaseerde toetsing die nieuwe kennis van medewerkers beproeft, verwerkt en opslaat.

De video content voor de trainingen is locatie geschoten in een van de state-of-the-art fabrieken van Perfetti van Melle op een van 's werelds beste 360 camera's; de Jaunt.

De Virtual Reality training is met veel enthousiasme onthaald en wordt gezien als veel effectievere methode om medewerkers tot experts op het gebied van Risk Assessment op te leiden.

De ervaring is laagdrempelig maar diepgaand en transporteert medewerkers naar verschillende ruimtes.

De ROI was gelijk duidelijk met een onwijs signifancte reductie in terugkerende trainingskosten, een sneller opleidingstraject en veiligere werkomgevingen door aantoonbaar beter opgeleide medewerkers.

Daarnaast levert het een enorme reductie op van de Co2 footprint, door talloze minder gevlogen kilometers op jaarbasis.

We hebben de training gelanceerd op het daydream platform van google, met uitbreiding naar toekomstige systemen in het achterhoofd.

Overige informatie

Op een dergelijke schaal was het vanaf het begin onwijs belangrijk om over de distributie, onboarding en localisatie na te denken.
De introductie voor het beginnen met de applicatie moest laagdrempelig en toegankelijk zijn, maar ook het remote servicen van de verschillende headsets wereldwijd was belangrijk.

De trainingen zijn vertaald naar het Engels, Mandarijn en Italiaans, de 3 meest gesproken talen binnen Perfetti

+ Voeg case toe