Borstkankervereniging Nederland kiest voor Drupal

Omschrijving

Door Youwe werd een Drupal multi-site installatie opgezet, zodat Borstkankerverening Nederland zelf alle websites, vanuit één centrale omgeving kan beheren. Monitorborstkankerzorg.nl is één van die sites, een tool die patiënten aan de hand van specifieke criteria helpt het juiste ziekenhuis voor behandeling te vinden.

Doel

De Monitor Borstkankerzorg combineert ervaringen van patiënten met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen. Twee vragen staan hierbij centraal, nl: Welke borstkankerzorg bieden ziekenhuizen en hoe hebben patiënten die zorg ervaren? De website geeft op basis van postcode en een selectie van criteria een overzicht van relevante ziekenhuizen.

De grootste uitdaging bij het ontwikkelen van de website was het duidelijk presenteren van een enorme hoeveelheid geïntegreerde data, nl.

Geografische informatie,
Kwalitatieve informatie over ziekenhuizen en
Kwantitatieve resultaten van evaluaties van patiënten.
Slimme zoekmachine die dergelijk complexe zoekopdrachten aankan en tegelijkertijd knappe content die dát begrijpelijk kan presenteren! Dat was misschien wel de grootste uitdaging, gezien de grote hoeveelheid data. Maar naast een slimme zoekmachine en duidelijke content, vereiste het project ook een goede samenwerking met derden. In dit geval met Mediquest, de partij die over alle informatie van ziekenhuizen beschikt.

Resultaat

We hebben een oplossing gebouwd met behulp van een in Drupal geïntegreerde SOLR zoekmachine. Deze oplossing had een aantal belangrijke eigenschappen om tot een goed resultaat te komen.

Verschillende mensen zoeken op verschillende manieren. Je kan zoeken op locatie, op kenmerken of eenvoudig weg op naam.
Een intuïtieve vormgeving die de bezoeker door de stappen heen leidt.
Autocomplete functies gebaseerd op locatie en ziekenhuisnaam.
De mogelijkheid om te zoeken in een straal om een locatie (m.b.v. geolocation).
Een heldere overzichtspagina met daarin de ziekenhuizen die voldoen aan de voorkeuren van de bezoeker.
Goede performance was een belangrijk ondanks dat er enorm gecompliceerde queries op de database afgevuurd moesten worden.

De Monitor Borstkankerzorg maakt onderdeel uit van een Drupal multi-site installatie, waardoor:

- BVN alle websites vanuit één centraal CMS dashboard kan beheren;
- De website efficiënt vanuit de reeds bestaande basisinstallatie uitgerold kon worden;
- De website over eigen inhoud, uitstraling en functies beschikt, maar redacteurs tegelijkertijd gebruik kunnen maken van centraal content beheer en gedeelde functies;
- De ontwikkelkosten beperkt konden blijven, in verband met hergebruik functionaliteiten en styling;
- Updates, beveiliging en hosting centraal georganiseerd kan worden

Maar veel belangrijker nog: we zien dat ziekenhuizen hun score willen verbeteren, ze willen goed voor de dag komen. Met de komst van de monitor geeft BVN inzicht in de performance van ziekenhuizen en wordt de patiëntenzorg aangemoedigd de kwaliteit van zorg in de toekomst verder te verbeteren. En dat is natuurlijk een mooi resultaat, dat ten goede van de patiënt komt.

Youwe

Rotterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.

Disciplines

Tags

+ Voeg case toe