KCT app

Omschrijving

Met de gratis app KCT van het Ministerie van Defensie kunnen sportieve jongeren zich beter voorbereiden op de introductiedagen van het Korps Commandotroepen. Met een 6 weken durend trainingsschema en geheime mentale missies worden potentiële toekomstige commando’s zowel fysiek als mentaal getraind.

Doel

Vraagstelling
Commando worden: voor veel jongens is het een droom. En voor de meesten blijft het bij dromen. Al jaren heeft het Korps Commandotroepen niet te klagen over het aantal kandidaten die Commando willen worden, maar laat de kwaliteit te wensen over. Tijdens de eerste stap in de selectieprocedure, de Kennismakingsdagen Korps Commandotroepen, blijkt dat veel kandidaten uit de doelgroep – sportieve jonge mannen tussen de 18 en 25 jaar – onvoldoende voorbereid zijn op de fysieke én mentale vereisten om Commando te worden. Want behalve dat het fysiek zwaar is, beseffen kandidaten onvoldoende dat de grootste strijd plaats vindt tussen de oren. Het draait kom de vraag: ‘Hoe graag wil je commando worden?’ Ondanks het feit dat Defensie van tevoren communiceert over de zwaarte van de functie en de toelatingseisen, was er blijkbaar grover geschut vereist.

Resultaat

Strategie
We zochten naar een impactvollere manier om kandidaten te laten ervaren wat het van je vraagt om Commando te worden. Bijvoorbeeld om overal en 24/7 klaar te moeten staan voor actie. Maar ook hoe je moet omgaan met de onzekerheid van niet weten wanneer iets gebeurt, wat er gaat gebeuren, hoe lang dat duurt, etc. Koppel die elementen aan het huidige mediagedrag van de doelgroep en een mobiele app was volgens ons hét middel om de doelgroep dit zelfinzicht te bieden.

Concept
We ontwikkelden een speciale trainingsapp voor potentiële Commando’s: KCT. Met deze app kunnen potentiële kandidaten zelf ontdekken of zij fysiek én mentaal fit genoeg zijn om kans te maken op een plek bij het elitekorps van Defensie. Centraal staat een fysiek trainingsschema waarmee kandidaten in 6 weken tijd hun conditie en kracht kunnen verbeteren. Duidelijke instructievideo’s zorgen ervoor dat alle oefeningen correct worden uitgevoerd.

Maar behalve fysiek daagt de app gebruikers ook mentaal uit. Via speciale ‘mentale missies’ krijgen gebruikers inzicht in welke eigenschappen ze in de basis moeten bezitten om Commando te kunnen worden. Aspecten als doorzettingsvermogen, multitasken en betrouwbaarheid, die we bijvoorbeeld testten door gebruikers te verplichten 12 uur lang hun smartphone niet aan te raken.

Resultaten
In de eerste twee maanden sinds de livegang werd de KCT app ruim 11.000 keer gedownload (ruim 6.000 keer op een Android toestel en bijna 5.000 keer op een iPhone). De app werd 75 keer gereviewed door gebruikers en kreeg in 92% van de gevallen de maximale score.

Maximum

Capelle a/d IJssel
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe