Artsen zonder Grenzen

Omschrijving

Toen Artsen zonder Grenzen ons vroeg een nieuwe brand website voor ze te ontwikkelen, besloten wij de focus te leggen op de ware helden van deze bekende non-profit organisatie: de hulpverleners ter plaatse. Na lancering verdubbelde het aantal bezoekers dat bereid is te doneren.

Doel

De hulpverleners van Artsen zonder Grenzen zetten hun eigen leven op het spel om dat van anderen te redden. In de meest onmogelijke situaties proberen ze er het beste van te maken en verlenen de basishulp waar ieder mens recht op heeft. AzG wilde met een nieuwe website een band opbouwen met bezoekers en donateurs. Nog onder de indruk van de verhalen van en over de hulpverleners in rampgebieden, besloten we dat zij het waren die hun verhaal moesten doen op de website. Hiermee zouden we vanzelf aan het tweede doel voldoen: donateurs werven die inkomsten generen.

Resultaat

De nieuwe website brengt het dagelijks leven van AzG medewerkers in de rampgebieden dichter bij huis. Hun verhalen en die van patiënten staan nu centraal. Persoonlijke blogs met video’s en foto’s geven bezoekers een inkijkje in het leven van de artsen en de uitdagingen waar ze voor komen te staan. De focus ligt daarbij op de oplossingen, niet op de problemen. Alle verhalen en blogs worden visueel ondersteund door grote, beeldvullende foto’s en vette koppen. Hierdoor doen ze veel meer dan informeren alleen; ze raken je.

Het resultaat is geen tranentrekker, maar een visueel aantrekkelijke website die een eervol verhaal vertelt. De keuze voor grote, beeldvullende afbeeldingen bleek de juiste: door de hogere overredingskracht nam het aantal donoren toe. Bovendien kregen alle doneerbuttons dezelfde rode kleur, waardoor ze lekker opvallen. Met deze strategie hebben we de traditionele ‘push’ manier van communiceren eenvoudig omgezet naar ‘pull’.

De rouwe, ontroerende afbeeldingen en bijbehorende verhalen hebben overduidelijk hun doel gediend. Bezoekers zijn meer gemotiveerd geraakt bij te dragen aan het werk van AzG. De band tussen hulpverleners en donateurs is versterkt. Waardoor in slechts een jaar tijd de conversie is verdubbeld.

Met deze nieuwe strategie komt de website ook tegemoet aan de belangrijkste doelen van AzG: mensen wereldwijd informeren over de situatie in de wereld en inkomsten generen. De twee gaan hand in hand.

Overige informatie

In de categorie ‘Goede doelen’ heeft de website van Artsen zonder Grenzen bij de jaarlijkse Lovie Awards de publieksprijs én de zilveren juryprijs gewonnen.

TamTam

Amsterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe